Poročna pričeska: 6 osnov za popolno frizuro

Si želite sanjske poročne pričeske? Preberite si najprej 6 spodnjih navodil, kako boste najlažje prišli do nje.

1. Izbirajte med različnimi stilisti

Še posebej, če ne veste, koga bi izbrale, se poskusite posvetovati z več stilisti, da se boste lahko odločile za tistega, ki vam najbolj ustreza. Nič ni narobe, če si za ureditev poročne frizure izberete drugega, kot vašega običajnega frizerja. V nekaterih salonih so za svečane pričeske zaposleni prav posebni stilisti, saj je takšen styling nekaj povsem drugega kot običajno striženje in barvanje las.

2. Načrtujte vnaprej

Si za poročno pričesko želite nove barve, trajnega kodranja ali ravnanja? Vsakega svežega podviga na vaših laseh se lotite vsaj en mesec pred datumom poroke. V tem dodatnem času namreč boste dale vašemu novemu stilu priložnost, da se utrdi, lasje pa nekoliko sprostijo in pričeska bo videti bolj naravna. Prav tako boste v primeru, da bi se pri friziranju kje zalomilo, imeli dovolj časa da to popravite.

3. Vzdržujte lase

Pristrizite konice nekaj tednov pred poroko in si s tem uredite vaše lase ter se znebite razcepljenih konic. Če se boste do poroke dolgo zadrževale kje na soncu, lahko konice svojih las zaščitite kar s sončno kremo faktorja 30. Tako boste karseda ohranile sijočo barvo las in preprečile poškodbe konic zaradi škodljivega sevanja.

4. Prosite za pomoč

Če si nameravate poročno frizuro urediti same – izvrstno! Le glejte, da boste imele ob sebi (pošteno) prijateljico ali prijatelja, ki vam bo odkrito povedal, kako napreduje vaša pričeska in ne bo skoparil z nasveti.

5. Sprostite se

Na dan poroke ne pojdite prezgodaj k frizerju in (še zlasti, če si boste frizuro uredile same) naj lasje ne bodo pretesno speti. Zaradi prenapete frizure lahko dobite glavobol, če pa boste morale dolgo pred poroko paziti na svojo pričesko, medtem ko boste morale opraviti še goro drugih stvari, vas lahko zagrabi tudi krč v vratu.

6. Bodite zveste same sebi

Ne izberite si preveč drastičnega videza, da se svatje na poroki ne bodo spraševali, kdo je tista ženska v beli obleki. Poleg tega je preveč zapletena pričeska le še ena dodatna skrb za vas. Najbolje bo, da izberete videz, s katerim ste tudi običajno najbolj zadovoljne in tako na poročni dan ne boste v zadregi.