10 nevestinih lepotnih zapovedi

Prava lepota neveste se ne začne s popolno poročno obleko in konča z izvrstnim make-upom. Da boste v vlogi neveste zares videti božansko, morate slediti naslednjim desetim pravilom, ki bodo iz vas naredile lepotno zvezdo.

1. Pokaži svoje adute

Na vsaki ženski se najde nekaj izjemnega – čudoviti svilnati lasje, bogate čutne ustnice, romantično izrazite trepalnice, sijoča gladka koža … Spoznajte svoj adut in ga izrazite v vsej polnosti! Ne pretiravajte z izumetničenim make-upom. Najbolj poudarite le tisto, kar je že tako lepega na vas, ostalo pa samo uredite v naravnem slogu in videti boste izvrstno.

2. Izberi pravi lasni dodatek

Preglejte vse možnosti, ki se vam ponujajo. Tiara, pajčolan, biserčki, lasne sponke in glavnički, svileni trakovi in cvetlice (prave ali umetne) v laseh. Kombinirajte z različnimi videzi pričesk in lasnih dodatkov ter predvsem uskladite stil z izbrano poročno obleko. Ni vsak modni dodatek primeren za vse tipe frizur ali oblike obraza. Če imate na primer okrogel obraz, izberite ozek pajčolan ali podolgovat lasni glavniček. Če je vaš obraz ovalen, se odločite za nekaj, kar vam bo dalo več volumna – velik cvet, polnejša pričeska, »posuta« z biserčki …

3. Ne navesi vsega nase

Če boste nosile uhane, tiaro, zapestnico, ogrlico, šopek in bogato izvezeno poročno obleko, vas bo ženin težko našel pod vsem tem bliščem. Izberite si en izstopajoč kos nakita (skrivnosten pajčolan, osupljivo ogrlico) in nekaj manjših ujemajočih dodatkov za dopolnitev videza. Ne pozabite! Poročni šopek, čevlji, okraski na nevestini obleki – tudi vse to spada pod modne dodatke.

4. Uskladi svoj nakit

Zelo pomembno je, da nakit in dodatke uskladite z barvnim tonom vaše obleke, pri tem pa upoštevate tako odtenke kot material. Če bo vaša poročna obleka snežno bela, se izogibajte rumenega zlata in izberite raje bisere ali platino. K diamantni (umazano) beli se podata tako srebro kot zlato, barva šampanjca pa kar kliče po toplejših zlatih odtenkih.

5. Ne nosi poročnega šopka kot bi nosila baklo

Morda nekoliko bolj zanemarjena tema, a dejstvo je, da se naenkrat znajdete s šopkom v roki in ne veste, kako bi ga držale. Prvič, šopek mora zaokroževati vaš videz in ne tekmovati z njim (preberite si članek o izbiri pravega poročnega šopka). In drugič, ne držite ga pretrdo in preveč okorno. Skrbno ga primite z obema rokama (če je šopek večji) ali ga nosite v eni roki (če je manjši). Odvisno od samega sloga šopka pa vam lahko tudi počiva v naročju ali si ga obesite okoli zapestja (če imate cvetno kroglo). Ne pozabite – zapestja, roke in prste imejte sproščene, šopek pa nežno a čvrsto držite.

6. Ne omejuj se na obleke brez naramnic

Čeprav je to najpopularnejša izbira današnjih nevest, to še ne pomeni, da je za vsako tudi najbolj primerna. Nič ni hujšega, kot nevesta, ki si cel večer v zadregi vleče obleko navzgor, zato ker se ji ne prilega. Če ste polnejših prsi, razmislite o širokih naramnicah preko ramen ali srčast dekolte (v obliki zgornjega dela srca). Če tam zgoraj niste preveč obdarjene, poskusite V-izrez ali »bateau« izrez (linija poteka vzporedno z vašimi ključnicami od enega do drugega ramena). Več o različnih stilih izrezov [link na članek o izrezih].

7. Ne poslužuj se nezdravih diet

Jasno, da boste pred poroko verjetno izgubile nekaj odvečnih kilogramov zaradi tekanja naokrog in nekaj živčnosti in to je plus, kajne? Čas pred poroko pa sigurno ni primeren za drastične diete, saj bodo te vašemu telesu prej škodile, kot koristile. Takšne naporne diete vas izčrpajo in poleg tega, da boste posledično zato na poročni dan težko prenašale pritisk, tudi vaša koža, lasje in nohti ne bodo tako lepi in sijoči, kot bi lahko bili. Naj tehtnica raje pokaže nekaj kilogramov več, ve pa se prepustite razvajanju pred poroko in videti boste zares sijoče.

8. Drži se pokonci

Ne bi vas radi naredili živčne, a dejstvo je, da bodo (vsaj med obredom) vse oči uprte v vas. Zato ni odveč, če vam še enkrat povemo, da se na poroki držite pokonci, ramena dajte nazaj in malce privzdignite brado. Ni se vam treba naprezati na vse kriplje in vseeno skušajte biti sproščeni. Pokončna in vzravnana drža pa bo le pripomogla k videzu prelepe, samozavestne neveste in tudi počutile se boste tako.

9. Pleši samozavestno

Še enkrat – tudi na plesu bodo vsi gledali le vaju. Tudi če nista do potankosti osvojila zapletenih korakov angleškega valčka, se skušajta sprostiti, si glejta v oči in držita se pokončno – tako bosta videti zelo samozavestno, ne glede na to, kaj se vama mota pod nogami.

10. Smej se

To bo verjetno prišlo samo od sebe na vajin prečudovit dan, ni pa nujno, saj se nekatere neveste, kljub veselju, ki ga občutijo, kar ne morejo sprostiti. Izrazite svoje občutke sreče, saj je prav nasmeh najboljše lepotilno sredstvo, kar jih je. Naraven nasmeh se začne pri očeh in zajame celoten obraz, od ličnic, brade, čela do ustnic, seveda. Uporabite to skrivno orožje vsake ženske in zasijale boste v vsej svoji lepoti.