Grajska poroka 2. del

princesa in vitez na porokiV Sloveniji imata bodoča mladoporočenca tudi možnost izbire organizacije poročnega obreda ali celotne poroke na enem od pravljičnih starodavnih gradov. Če bi rada stopila na skupno življenjsko pot na res kraljevski način, si v tem članku preberita, kaj vse vama naslednji gradovi ponujajo. Tukaj pa lahko najdeta ponudbo še za drugih 5 najbolj priljubljenih poročnih gradov.

Grad Otočec: pestra ponudba za vse okuse

Lokacija: Dolenjska
Upravna enota: Novo mesto
Cena najema: 250 € – 950 €

V srednjeveškem gradu ob sanjavi Krki boste deležni pravega poročnega razvajanja, saj lahko izbirate med zares pestro ponudbo. Zakonsko zvezo lahko skleneta na prostem ali v viteškem salonu po že vnaprej pripravljenih protokolih, kot so viteška poroka, gosposka poroka, prevoz s čolnom po Krki, romantična poroka … Dodatna ponudba pa obsega vse od spusta golobov do skoka padalcev s prstani. Za glasbo lahko poskrbijo fanfare, citre, violina, lutnja ali harfa. Njihova ponudba pa vključuje tudi organizacijo poročnega slavja na gradu Otočec ali v restavraciji, kjer lahko sprejmejo do 230 oseb. Tudi za prenočišča radi poskrbijo, niso pa pozabili niti na organizacijo obletnic poroke, kjer se popolnoma prilagodijo vašim željam. In koliko boste odšteli pri njih? Od 250 € do 950 €. Več na: http://www.terme-krka.si/si/grad_otocec/poroke/

Grad Sevnica: poroka s stilom

Lokacija: Dolenjska
Upravna enota: Sevnica
Cena najema: 330 €

Nad starim mestnim jedrom se dviga sevniški grad, obdan s čudovito naravo. Tudi tukaj se bosta lahko popeljala s kočijo do gradu, kjer bosta bodisi v okusno opremljeni poročni dvorani bodisi v romantičnem grajskem parku sklenila zakonsko zvezo. Za glasbo lahko poskrbi trombon kvartet ali kvartet klarinetov, za popestritev ali dekoracijo pa se lahko odločita tudi za spust balonov ali slavolok z baloni. Lahko se poročita tudi v srednjeveškem slogu, ali pa se odločita za organizacijo celotne poroke: od fotografskih storitev, izdelave vabil, cateringa do poročnih prstanov. Več informacij dobita na njihovi spletni strani.

Škofjeloški grad: za tiste ki si želite gosposke poroke

Lokacija: Gorenjska
Upravna enota: Škofja Loka
Cena najema: 160 € – 340€

V srednjeveškem mestu si lahko večno zvestobo podarita bodisi v kapeli loškega gradu, bodisi v Žigonovi hiši, ki slovi kot ena najlepših poročnih dvoran, ali na njenem vrtu. Tako lahko izbirata med štirimi različnimi protokoli: srednjeveško poroko, pri kateri za zaročenca in priči priskrbijo srednjeveška oblačila, grajsko poroko, mestno poroko ali poroko na mestnem vrtu. Odvisno od izbranega protokola bodo organizatorji torej poskrbeli za intimno vzdušje bodisi ob spremljavi srednjeveške glasbe ali pod obokom iz svežega cvetja. Cenovni razpon različnih poročnih paketov pa je od 160 € do 340 €. Več na: http://www.skofja-loka.com/domov/poroke/grajska.aspx

Stari grad Celje: poroka v zares knežjem slogu

Lokacija: Štajerska
Upravna enota: Celje
Cena najema: 350 € – 500 €

Grajski zidovi starega gradu so bili priča zares grofovskim ljubeznim. Lahko so priča tudi vajini poročni pravljici. Ljubezen si lahko potrdita na impozantni razgledni ploščadi, pripravljena pa imajo dva protokola. Grajsko poroko in srednjeveško poroko. Poskrbeli bodo za zvoke fanfar, starodavne plesne točke, nagovor v imenu rodbine Celjskih grofov, grajsko postrežbo in simbolična darila. Več o njihovi ponudbi in poteku obeh protokolov si lahko prebereta tukaj: http://www.celeia.info/poroke-stari-grad.

Predjamski grad: za ljubitelje pravljičnih začetkov

Lokacija: Primorska
Upravna enota: Postojna
Cena najema: 350 € – 1400 €

Čudovita narava in v skalo vklesan grad bodo poskrbeli za zares pravljično vzdušje na vajin najpomembnejši dan. Dobrodošlico vama lahko izreče sam Erazem Predjamski in celoten obred ter po želji tudi poročno slavje je lahko pripravljeno v zgodovinskem duhu, za kar poskrbijo kostumirano osebje in posebna srednjeveška poročna pojedina. Poročno slavje lahko poteka v dvoranah Jamskega dvorca, ki sprejmejo od 24 do 200 gostov. Za osnovno izvedbo poročnega protokola v dvorani Predjamskega gradu boste morali odšteti 350 €, za osnoven srednjeveški protokol pa 1400 €. Nudijo pa tudi vrsto dodatnih storitev, kot so na primer »viteška šranga«, vožnja z zapravljivčkom, »predjamski napoj« in godalni trio. Več informacij pa boste našli na tej strani.