Domiselna darila za svate

Zakaj ne bi namesto klasičnih konfetov, vajinim svatom podarila kaj drugega? Ponujamo vam nekaj unikatnih idej, s katerimi bosta lahko na izviren način povedala, koliko vama pomenijo, in se jima zahvalila za družbo. Izberite si svojo najljubšo zamisel ter jo po potrebi uskladite z vašimi željami ali tematiko poroke. Ideje, za katere vam ni treba veliko zapraviti!

Vsak začetek je sladak …

Poroka kar kliče po sladkostih. Kraljico sladkosti lahko podarita tudi vajinim svatom: čokolado s posebnim napisom. Povprašajta v bližnji čokoladnici (npr. pri Gorenjki ali Cuk’rčku), kakšno ponudbo imajo in ugotovila bosta, da se znajo dobro prilagoditi posebnim željam. Napišejo vam lahko od vajinih imen in datuma pa do kakšne lepe, sladke misli, ki se sklada z vama in vajino poroko. Vse to bodisi na ovitek oz. ljubko škatlico, kjer bo čokoladica spravljena, bodisi kar na samo čokolado! Prav gotovo pozornost, ki se jo bodo razveselile vse generacije na vajini poroki.

Druga sladka domislica je primerna zlasti za tiste, ki se ljubiteljsko ukvarjate s čebelarjenjem ali poznate kakšnega čebelarja, ali preprosto za vse, ki veste, kako zdrav je med. Majhne stekleničke napolnite z medom (ki mu lahko dodate tudi orehe, cvetni prah, rozine …), jih lično zaprete in po želji okrasite z napisom. Mi vam predlagamo malce duhovitega: »Lepo nama je MED prijatelji. Hvala, da ste prišli!«

Podobno lahko naredite tudi z domačo marmelado.

Za vsako ljubezen rož’ca raste …

Zaljubljena v vrtnarjenje ali v lepoto cvetja? Kot simbol vajine ljubezni, ki naj le raste, lahko tudi vajinim svatom poklonita nekaj rodovitnega. Izberita semena rožic, ki jih lahko goji prav vsak (recimo cinije, astre, kapucinke, ki so zelo enostavne za vzdrževanje) ter zapakirajta v embalažo z vajinimi imeni, morda tudi kakšnim sporočilcem ali hudomušnim navodilom za gojenje. Recimo: vsej nežno, prekrij s prstjo dobrote, zalij z ljubeznijo in občuduj, kako rasteta veselje in sreča.

Vam okrog hiše rastejo zdravilne rastline. Posušita kamilico, meto, meliso, lipo ali šipek ter pripravita domačo mešanico (bio) zeliščnega čaja za pravi ljubezenski napitek. Posušene liste, cvetove ali plodove natrosita v vrečko, na katero ne pozabita privezati listka z vajinima imenoma in datumom poroke. Gotovo bo prav vsak vesel tega čudovitega praktičnega darila.

Srčnost je lepa čednost …

Predvsem v zahodnih državah se močno razširja duh dobrodelnosti, ki je svoje mesto našel tudi na porokah. Ponekod se ženin in nevesta odločita, da bosta namesto praktičnih daril ali spominkov za svate raje darovala v njuno najljubšo dobrodelno ustanovo, organizacijo, društvo, zavetišče … To storita tako, da v imenu vsakega svata darujeta določen znesek, svatom pa na poroki razdelita stilsko izdelane kartice z napisom kam in zakaj sta darovala, ki so neke vrste zahvala prav vsakemu posebej.

Vajina poroka bo v vsakem primeru prav gotovo neponovljiva! Naj si jo svatje zapomnijo tudi po drobnih pozornostih, ki jih bodo deležni ob slovesu.