Kako izbrati pravi poročni nakit

nevesta s poročnim nakitomTukaj si preberite, kako izberete pravi poročni nakit, ki se bo popolnoma prilegal vaši poročni obleki in vam samim. Če ste mislile, da je iskanje poročne obleke zabavno, počakajte da začnete to usklajevati z nakitom. Prvo pravilo poročnega nakita je: skromnost. Čeprav ste v hudi skušnjavi, da bi se poslužile kar največ blišča in leska, si res ne želite, da bi vas ta na koncu zasenčil. Upoštevajte ta štiri preprosta pravila in izgledale boste kraljevsko, ne da bi izgledale, kot da ste oropale kraljičino šatuljo z nakitom.

1. Nasvet: Pokažite se v pravih barvah

Najprej uskladite barvo nakita z barvo vaše izbrane poročne obleke.

Bela obleka: Zlato okrasje se ne bi dobro ujelo s to čisto belino. Priporočamo, da se držite biserov in platinaste barve.

Diamantno bela obleka: Takšna čisto malo sivo-bela obleka se odlično poda k zlatu in srebru (in rožnato zlati in biserni barvi).

Ebenovinasto bela obleka: Ta bež odtenek je mehke, nežno bele barve, včasih pa ima celo rumenkaste odtenke. Nakitite se z rumenim zlatom, da poudarite kremasto nianso blaga.

2. Nasvet: Vse se vrti okoli dekolteja

Če nakit dobro uskladite s tipom dekolteja, vaši poročni obleki vdihnete še malo več čara ali celo poudarite njeno unikatnost.

nevesta z odprtim hrbtomGola ramena: Če si želite malo izstopati, pozabite na ogrlico in se namesto nje osredotočite na velike, viseče uhane. Lahko so kristalno beli ali pa jih popestrite s kančkom barve. Uporabite lahko kakšen kamen, ki vam je posebej pri srcu ali pa izberete barvo katere od cvetlic v vašem poročnem šopku (ne glejte na barvo okraskov na poročni obleki, ker ne bi želele, da se preveč ujemajo). Če ste za nagajiv in svež videz, lahko v poročno frizuro vključite dve ali tri majhne sveže ali svilene cvetlice, ki vam bodo vdahnile nežen in naraven pridih. Je vaš stil bolj klasična eleganca? Poslužite se zapestnice v stilu art-deco ali pa lasne sponke s peresom v stilu zlatih dvajsetih let.

Če pa ima že vaša obleka pridih preteklosti, lahko ustvarite zanimiv kontrast z bolj modernimi stili vašega nakita.

V-izrez: Vseeno, če se boste odločile za obesek ali ovratnico, ta izrez kliče po nakitu za dekolte. Tanka verižica s preprostim obeskom se boste okitile na eleganten način, medtem ko bodo biseri (v eni ali dveh verižicah) poskrbeli za klasičen čar. Če se boste lotile zares dramatičnega videza, bo kristalna ovratnica s pripadajočimi uhani popolna kombinacija.

Obleka z naramnicami: Ne glede na to ali bodo vaši lasje speti v urejeno figo ali v razposajen čopek, bo okrasje na vaših kodrčkih nepogrešljivo pri obleki z naramnicami. Z obroči in svilenimi trakovi lahko preprosto stilizirate vašo pričesko. Če pa to ni vaš stil, poskusite vnesti malo bleska z nežnimi kristalnimi lasnicami. Če imate skodrane lase bo pet do sedem takšnih lasnic zadoščalo, neveste z manj gostimi ali ravnimi lasmi pa bodo enak sijaj dosegle že dvema ali tremi.

3. Nasvet: Otročje lahka izbira

Če se za popoln poročni nakit odločate težje, kot ste se odločile za poročno obleko, vam predstavljamo poročni duet, ki je večen: viseči uhani z diamanti (ali cirkoni) in elegantna verižica, kakršna je na primer iz biserov ali ovratnica z diamantnim obeskom (oziroma zapestnica za obleke z naramnicami).

4. Nasvet: Zelo osebno

Najpomembnejše pri izbiri popolnih dodatkov za vašo poročno obleko je to, da odsevajo vašo osebnost. Če se ne počutite dobro, ko si nadenete velike viseče uhane, se raje držite nevisečih kamenčkov ali biserov. Vam je všeč, kako izgledate z zavozlano ogrlico – privoščite si jo! Samo, če se boste počutile dobro z vsemi vašimi dodatki, bo poročni dan zares čas, da zasijete.