Last minute poročna potovanja

Last minute poročna potovanjaMorda sta bila tako zaposlena s pripravami na poroko, da sta pozabila na vajino poročno potovanje … ali pa samo želita izkoristiti prednost last minute ponudb, ker vama ustreza planiranje vajinega potovanja v zadnji minuti. V vsakem primeru bosta z last minute poročnim potovanjem prihranila kar nekaj denarja.

Vprašanje je le – kje naročiti last minute potovanje, da bosta privarčevala še več in katere so najbolj zaupanja vredne turistične agencije? Kje bosta lahko odšla na tedenski safari v Afriki za manj kot 700 € ali sredi zime na tople kanarske otoke za dobrih 200 €? To vam predstavljamo v nadaljevanju.

Zakaj je ceneje planirati poročna potovanja tik pred zdajci? Hoteli, letala in letovišča želijo obratovati v polni zasedenosti. Prazni sedeži na letalih in prazne sobe v hotelih stanejo lastnike skoraj toliko, kot če so zasedeni. Če kaže, da bo neka soba ostala prazna, se bo hotel potrudil to sobo prodati. Tudi če jo proda v zadnjem trenutku za zelo znižano ceno. In to je tisto, kar iščejo popotniki z omejenim budgetom.

Kaj pravite na 8-dnevni safari po Keniji za slabih 700 €. Ali pa na tedenske počitnice na Kanarskih otokih za 250 € (kje najdete takšne ponudbe si preberite spodaj)? Seveda pa ima nizka cena tudi svoje slabosti. Mladoporočenca morata biti zelo fleksibilna glede svojih planov in izbire destinacije. Različne destinacije imajo različne viške v sezoni, ki so odvisni od vremenskih razmer in potovalnih navad. Poleti boste težko našli ugodno last minute ponudbo za najbolj popularne destinacije. Ravno tako se cene dvignejo ob božičnih praznikih. Za mladoporočenca je nujno, da v sebi nosita duha avanturista. V primeru da vama je ljubše in se počutita bolj sproščeno, če imata vse splanirano, je morda bolje, da sebi privarčujeta nepotreben stres in za poročno potovanje namenita par 100 € več.

Kje najdete najugodnejša last minute poročna potovanja

Velika večina velikih potovalnih agencij ponuja tudi last minute potovanja. Kompas na primer ima stalno ponudbo par 10 last minute potovanj objavljeno na svoji spletni strani. Prav tako agencija Palma. Pri nas obstaja vrsta last minute posrednikov, ki pa dejansko tržijo predvsem nemške last minute programe. Zato smo preverili situacijo na tujih spletnih portalih in poiskali najugodnejše ponudnike last minute potovanj.

Najceneje boste odpotovali preko lastminute agencije HolidayCheck, ki spada med največje nemške turistične posrednike. Ponudba potovanj je pestra, cene pa so za nekatere pakete prav neverjetne. Na svoj račun boste prišli tako zagrizeni romantiki, ki želite medene tedne v miru in raju, kot tudi avanturiste z željo po safariju ali jahanju kamel.

Če na spletni strani HolidayCheck ne najdeta ničesar, kar bi vama ustrezalo, imata na voljo še dve veliki agenciji, ki tudi poslujeta s slovenskimi državljani: Sonnenklar in TravelScout24. Tudi tu smo našli precej ugodnih ponudb. Večina potovanj vseh treh agencij ima direktne lete z letališč v Avstriji (Celovec, Gradec, Dunaj, Salzburg), prav gotovo pa bosta ustrezen let našla iz Münchna. Ker slovenski posredniki zgolj tržijo tuje programe, bi se za odhod v vsakem primeru morali odpeljati najprej do naše severne sosede, vendar potem pričakujte last minute počitnice nekoliko dražje.

Sedaj pa veselo na delo: usedita se za računalnik in pričnita s klikanjem, da vama idealno poročno potovanje ne uide. Določita si par primernih destinacij in okviren budget, ki ga imata na voljo ter poiščita potovanje, ki si ga bosta zapomnila za celo življenje!