Najboljše ideje za poceni poročna darila

poročna darilaTa članek je namenjen svatom. Če iščete poročna darila za svate si oglejte ta članek.

Se odpravljate na poroko vašega daljnega sorodnika, prijatelja ali znanca, pa ne veste kaj kupiti za poročno darilo? Se mladoporočenca veselita zgolj vaše prisotnosti in od vas ne pričakujeta nič dragega in razkošnega? Si vseeno želite podariti kakšno malenkost in se sprašujete, kaj bi bilo najbolj primerno? Morda vas skrbi, da bi kljub malenkostnemu darilu izpadli ceneni.

Najprej preverite, če imata zaročenca pripravljen seznam daril. Presenečeni boste, kako pogosto so lahko poročna darila na seznamu takšna, ki vas ne bodo stale celega premoženja. Če seznama nimata, se lahko odločite narediti nekaj sami. Preverite s čim bi razveselili oba, kaj rada počneta, ko sta v družbi drug drugega. Morda rada hodita v naravo? Kupite jima košarico za piknik, vanjo položite par lepih krožnikov in kozarcev ter prtička z izvezenimi inicialkami in datumom poroke.

Poročna darila, ki jih pripravite sami, so še posebej simpatična. Če mu dodate še malo lastne kreativnosti boste pokazali, kako močno ste pri izbiri mislili na mladoporočenca. Gotovo bosta cenila trud in čas, ki ste ga vložili v vašo kreacijo.

Kreativne ideje za poročna darila

 • Kupite lep album za fotografije, najbolje v beli barvi ali odtenkih, ki simbolizirajo poroko. Prvih nekaj strani napolnite s fotografijami ženina in neveste pred poroko. Če ste se družili skupaj kot prijatelji, s tem ne bo težav, drugače prosite starše ali druge sorodnike mladoporočencev, naj vam priskrbijo nekaj zanimivih fotografij.
 • V trgovini s hobi programom kupite manjše slikarsko stojalo, platno in par flomastrov. Pred ohcetjo na vidno mesto postavite platno na stojalu, najbolje kar pred vhodna vrata gostišča ali mesta zakuske. Poskrbite, da se vsi svatje podpišejo nanj in ženinu in nevesti tako izdelate unikaten spomin na poročni dan.
 • Uokvirite poročno vabilo, ki ste ga prejeli. Kupite lep okvir, naj bo preprost, da pride vabilo bolj do izraza. Pripišete lahko še kakšen lep poročni verz (npr. iz Svetega pisma, Shakespearovega dela, …)
 • Namesto novega mikserja lahko kupite 2 mizici za zajtrk v postelji. Skupaj z mizicama dodajte še miniaturne kozarčke domače marmelade ali meda in sporočilce: “Na čimveč skupnih lenobnih nedeljskih juter!” Takšne romantične pozornosti zlepa ne bosta pozabila.
 • Podarite jima vino posebej namenjeno staranju, ki ga kupite pri lokalnem vinarju. Pri nakupu poudarite, da želite vino, ki bo najbolj primerno za pitje čez 10 ali 20 let. Na buteljko privežite sporočilce, naj vino odpreta ob 10. ali 20. obletnici poroke.
 • Podobno kot kuhinjski pripomočki so tudi brisače lahko lepa obdaritev. Set brisač potrebuje vsak mladoporočeni par. Če ne veste katera je njuna najljubša barva, kupite bele. Ker spadajo brisače med klasična poročna darila, dajte brisačam izvesti še njune inicialke in darilo bo popolno.
 • Se bosta ženin in nevesta po poroki preselila v nov dom ali načrtujeta prenovo? Kupite jima enoletno naročnino na revijo Pri nas doma, Lisa stanovanje ali Naš dom.
 • Kuharske in zdravstvene knjige spadajo med klasična poročna darila, ki jih bosta bodoča mož in žena lahko uporabljala celo življenje. Raje kupite kakšno unikatno, ki jo je pri nas težje kupiti (morda prek britanskega amazona). S tem se izognete razočaranju v primeru, da knjigo že imata.
 • Morda jima priskrbite turistični vodič o deželi, kjer bosta preživela poročno potovanje.
 • Pri ribničanu kupite par kuhinjskih pripomočkov, ki pridejo prav v vsaki kuhinji in jih ni nikoli preveč: kuhalnica, deska za rezanje, valjar, … Dodajte par kuhinjskih krp in vse skupaj samo zavežite z barvnim trakom.
 • Izdelajte in napolnite tematsko košaro. Se ženin in nevesta rada sprehajta po naravi? Kaj pravite na doma narejeno piknik košaro, v katero ste dodali par krožnikov, odejo in drobec ostalih sestavin za romantiko v naravi.
 • Morda raje skupaj preživljata prosti čas pred televizijo? Sestavite jima košaro za filmski večer z nekaj filmskimi uspešnicami, kokicami in toplo odejo.
 • Stenska ura sama po sebi je malce dolgočasno darilo. Če pa zraven pripišete še sporočilo kot na primer: “Vedno si vzemita čas drug za drugega!” ali “Vedno je čas za ljubezen”, bo dolgočasna ura postala eno najlepših daril. Idejo lahko celo nadgradite s kakšno posebno urona primer takšno.
 • Z veseljem bi jima kupili počitnice v neznano, a je vaš budget nekoliko skromnejši. Gotovo bosta vesela potovanja okoli sveta (2 vstopnici za Minimundus) ali safari (vstopnice za zoo).
 • Zimzeleno drevo ali grm je idealna obdaritev za mlad par, saj zimzelene rastline simbolizirajo življenje.
 • Prilepite napis “Pravkar poročena” na zadnje steklo njunega avtomobila. Tak napis iz samolepilne folije vam po vašem dizajnu izdelajo v specializiranih grafičnih delavnicah ali pa preverite, če se ga da kupiti tukaj.

Če med naštetimi idejami niste uspeli najti nečesa primernega, se zanesite na svoje talente. Najboljša poročna darila so tista, ki so narejena iz srca. Ste odlični kuhar? Mladoporočencema zapišite v ličen zvezek par skrivnih receptov. Ljudje pohvalijo vaše rime? Napišite pesem in jo preberite pred vsemi na poročni slovesnosti. Imate slikarski talent? Naslikajte ženina in nevesto in dajte sliko uokviriti.

Za izvirna poročna darila ni potrebno veliko denarja. Bodoča mož in žena bosta hvaležna za vsako unikatno idejo, ki se porodi iz vašega srca. Vaša prisotnost na poroki je tista, ki zares šteje. Pojdite in se zabavajte na ta srečni dan, skupaj z ljudmi, ki jih imate radi.

Če imate še kakšno kreativno idejo, bomo veseli, če jo delite z nami spodaj v komentarjih.

6 thoughts on “Najboljše ideje za poceni poročna darila”

 1. Hvala za super idejo! Čeprav sem bila malo skeptična, kar se tiče naročanja iz tujine prek spleta, me je Amazon zares navdušil! Predvčerajšnjim sem naročila album po vašem predlogu in danes zjutraj sem ga že dobila.

 2. Meta hvala za vaš komentar. Veseli nas, da smo vam pomagali pri ideji za darilo. Nakupovanje prek Amazona (sploh britanskega) pa bi moralo vedno potekati hitro in brez težav, saj gre za največjo spletno trgovino na svetu, izdelki pa so v nekaj dneh pri vas doma. Kar za marsikatero slovensko spletno trgovino ne bi mogli reči.

 3. Znesek poštnine je odvisen od artiklov, ki jih kupite. Ponavadi vas bo poštnina prišla okoli 6EUR. Bolj detajlni cenik najdete tukaj. Točno ceno pošiljanja izveste v zadnjem koraku nakupa (pred dokončno potrditvijo). Najbolje da izdelek dodate v košarico in sledite korakom nakupa, tako boste najbolj točno izvedeli koliko vas bo poštnina prišla.

 4. pozdravljeni! jaz bi vas prosla za pomoč sem priča na sestričnini poroki in bi vas posla za pomoč pri izbiru daril? kaj mi priporočate

 5. Nič ni narobe, če kot priča vprašate bodoča mladoporočenca, če si česa še posebej želita in jima izpolnete željo. Če pa kakšne posebne ideje nimata, potem verjamem, da bosta od priče vesela vsakega iskrenega darila.

Comments are closed.