Poročne obleke Monique Lhuillier

Monique Lhuillier je kot oblikovalka poročnih oblek zaslovela takoj ob svojem debiju leta 1996, ko je lansirala svojo prvo poročno kolekcijo. V iskanju poročne obleke za lastno poroko, je bila Monique presenečena nad pomanjkanjem izbire modnih poročnih oblačil. Monique ni odlašala –  s svojim znanjem, ki ga je nabrala med študijem oblikovanja, se je odločila izdelati lastno linijo poročnih oblek.  Kolekcija je v hipu navdušila tako kupce, kot priznane modne kritike.

Osebno življenje

Monique Lhuillier se je rodila leta 1971 na Filipinih, očetu Michaelu Lhuillieru, poslovnežu francoskih korenin in Ampariti Llamas, filipinski manekenki. Kot najstnica se je izkazala z odličnimi ocenami med guljenjem srednješolskih klopi v Lausanni (Švica). Že takrat je sanjala o bodoči karieri uspešne modne oblikovalke. Preselila se je v Los Angeles, kjer je nadaljevala s študijem oblikovanja na Fashion Institute of Design & Merchandising. V tem času je tudi spoznala svojega moža, danes direktorja podjetja Monique Lhuillier, Toma Bugbeeja.

Kariera in uspehi

Monique Lhuillier je postala priljubljena pri slavnih osebah, tako pri oblikovanju poročnih oblek kot tudi večernih gala oblek, ki jih vidimo na rdečih preprogah. Pevka Pink je na poroki s Coreyem nosila slonokoščeno in črno poročno obleko. Emilie de Ravin, iz priljubljene nadaljevanke Lost, je nosila dolgo čipkasto obleko na svoji sicer medijem odmaknjeni poroki. Ime si je ustvarila, ko je uspela z dvema visoko profilnima porokama. Leta 2004 je oblikovala poročno obleko za Christine Baumgartner, ko se je poročila s Kevinom Kostnerjem. Še bolj odmevna pa je bila poroka med Briney Spears s Kevinom Federlineom. Tam ni oblikovala le poročne obleke za nevesto, ampak tudi obleke petih poročnih prič, njeno kratko obleko za po poroki in obleki ženinove in nevestine mame.

Seznam slavnih oseb za katere je oblikovala poročne obleke vključujejo tudi:  Gwyneth Paltrow, Reese Witherspoon, Kristen Stewart, Drew Barrymore, Hilary Swank, Jennifer Lopez, Taylor Swift, Carrie Underwood in Catherine Zeta-Jones.

Cena poročnih oblek

Visoka kvaliteta poročnih oblek Monique Lhuillier in prepoznavnost njenega imena med slavnimi se zrcalita tudi v cenah njenih poročnih oblačil. Klasična poročna obleka iz redne linije stane med 2000€ in 8000€. Najbližji salon, kjer si jo lahko ogledate in kupite je v sosednji Italiji v Piacenzzi.

Kolekcija poročnih oblek jesen 2011

poročne obleke lhuillier

poročne obleke lhuillier

http://www.moniquelhuillier.com/