Darila za svate: osnovna pravila

Naj bodo darila, ki jih naredite sami doma, ali pa kupljen priboljšek, potrudite se, da bodo darila za svate nekaj posebnega in nepozabnega. Ne veste kje začeti? Pripravili smo par osnovnih vodil, ki vam bodo pomagala pri izbiri idealnega darila za svate.

Cena daril za svate

Darila za svate lahko stanejo do 1€ na gosta in zrastejo vse do 10 ali celo 20€ na gosta. Glede na vaš poročni proračun in prioritete, si sami določite koliko ste pripravljeni za darila odšteti. Gotovo boste nekaj prihranili, če darila za svate naredite sami ali s pomočjo vaših družinskih članov oziroma prijateljev. Lahko pa nekomu plačate, da vam darila izdela in lično dekorira. Nekaj cenovnih nasvetov poročnih daril za svate:

 • poročna darila so skoraj vedno cenejša, če jih kupite v velikih količinah.
 • Če želite na svoji poroki malce presenetiti z dražjimi in bolj prestižnimi darili, lahko nekoliko zmanjšate strošek daril za svate tako, da podarite eno darilo vsakemu paru. Darilo lahko na primer postavite pred poročnim obedom med krožnika vsakega para in ga označite z njunima imenoma.
 • Če bosta podarila konfete ali kaj za pod zob, svatom omogočite, da si sami zapakirajo darila. Nastavite jim lične vrečke in prihranite čas in energijo, ki bi ga vložili v izdelavo gore daril, medtem ko bo vsakemu svatu to vzelo le par sekund.

Potrudite se pri dekoraciji

Ker gre pri darilih za svate za malenkosti, ki ne stanejo ogromno premoženja (po enem kosu seveda) se najbolj potrudite pri dekoraciji in pakiranju. Naj bodo konfeti ali pa majhen spominek na poroko, odkrijte način kako bi vaše darilo izgledalo najlepše. V lokalni trgovini poiščite barvne trakce, ki se bodo ujemali z barvami vaše poroke, tudi kakšne vrvice in mašne ne bodo odveč. Nekaj idej za dekoracijo poročnih daril:

 • majhne rjave škatlice iz naravnega kartona, ovite z barvnim trakom.
 • Prozoren celofan, z nalepkicami vajinih inicialk.
 • Majhne stekleničke s kovinskim pokrovom.

Kako izročiti darila svatom

Ko boste našli popolno darilo za svate, se morate samo še odločiti na kakšen način jih boste predali. Tukaj je nekaj idej, da gostje ne pozabijo na vaša darila:

 • Položite darilo na prtiček vsakega izmed gostov.
 • Pripravite mizo z uokvirjenim sporočilom “Postrezite si”, “Vzmetite enega”, ali preprosto “Hvala”.
 • Strežnemu osebju naročite naj darilca razdelijo pred jedjo ali med hodi.
 • Osebno jih izročite vsakemu gostu ob slovesu. Bodite pozorni na goste, ki bodo odhajali ob različnih urah. To nalogo prevzemite le, če ste stoodstotno prepričani, da ji boste kos.
 • Če temu sami ne boste kos, vseeno pa  želite ohraniti osebni stik – prosite enega izmed svatov naj to opravi za vas.

1 thought on “Darila za svate: osnovna pravila”

Comments are closed.