Poročne obleke Vera Wang

Vera Ellen Wang je ameriška modna oblikovalka, znana predvsem po svojih poročnih oblekah. Vera je bila 16 let urednica revije Vogue. Ko je leta 1985 zavrnila vlogo odgovorne urednice, se je za 2 leti pridružila znamenitemu oblikovalcu Ralphu Laurenu. Leta 1990 je odprla svoj prvi salon s poročnimi oblekami.

Oblikovanje poročnih oblek za slavne

Wangova je dizajnirala ogromno poročnih oblek za veliko javnih figur, kot so na primer Chelsea Clinton, Karenna Gore in Ivana Trump. Prav tako so njene kreacije nosile velike zvednice, od pevk kot so Alicia Keys, Mariah Carey, Victoria Beckham, Avril Lavigne in Jenifer Lopez, do igralk kot na primer Jennifer Garner, Sharon Stone, Sarah Michelle Gellar, Hillary Duff, Uma Thurman in Kate Hudson.

Pojavljanje v medijih

Poročne obleke Vere Wang se pogosto omenjajo tudi v delih popularne kulture. V nadaljevanki Seks v mestu se je Charlotte York poročila   prav v njeni poročni obleki. Tudi istoimenski film je bil zaznamovan z njeno kreacijo – Carrie Bradshaw nosi njeno poročno obleko med fotošutingom za Vogue. V filmu Bride Wars sta Anne Hathaway in Kate Hudson tudi nosili njene poročne obleke.

Kolekcija Poročnih oblek Pomlad 2011

poročne obleke Vera Wang

poročne obleke Vera Wang