Osnovni tipi poročnih šopkov

Vsak poročni šopek je unikaten, umetelen cvetličarski izdelek. Tukaj si poglejte nekaj osnovnih tipov poročnih šopkov in izberite sebi najljubšega. Pazite tudi, da se bo skladal z vašo celotno podobo in stilom poroke. Nekaj nasvetov, ki naj vam pomagajo pri izbiri, pa si lahko preberete v tem članku.

klasičen okrogel poročni šopekKlasičen okrogel poročni šopek

Kot že ime pove, gre za klasičen šopek, premera od 20 do 30 cm, sestavljen iz cvetja skupaj s stebli, ki so lahko bodisi tesno povezani skupaj, bodisi zgolj speti. Tak šopek mora nevesta držati z obema rokama, kar je lahko posebej naporno za manjše ročice.

[divider]

Majhen, na gosto stisnjen šopek

To je bodisi manjša varianta klasičnega šopka, kjer so se povežejo stebla s cvetovi manjših cvetlic, ki so na gosto stisnjene. Bodisi gre za šopek, ki je narejen na cvetličarski gobi, v katero so zataknjeni posamezni cvetovi. Narejen je tako, da se ga lahko drži z eno roko.

[divider]

bidermajer poročni šopekBidermajer šopek

Sestavljen je iz več koncentričnih krogov, ki izhajajo iz sredinskega cveta. Običajno so krogi tesno povezanih cvetlic narejeni iz različnih, kontrastnih barv, kar da temu šopku posebej dramatičen videz.

[divider]

balerinin šopekBalerinin šopek

Je varianta okroglega šopka in je narejen iz obilice tila in le nekaj cvetlic. Ta tip šopka je zaradi splošnega pomanjkanja (tudi cvetja) postal popularen po drugi svetovni vojni. Balerinin šopek je cenovno zelo ugodna in hkrati stilsko dovršena rešitev za neveste, ki nočejo preveč zapraviti na cvetju.

[divider]

Kaskadni šopekKaskadni šopek

Reče se mu tudi šopek v obliki slapa. Pri vrhu je okrogel spodaj pa koničast. Tak tip šopka je postal
zelo popularen pred drugo svetovno vojno in velja za najbolj formalen tip poročnega šopka. Narejen
je tako, da se graciozno spušča čez nevestine roke in ustvarja izjemno prefinjen videz.

[divider]

Angleški poročni šopek

Je pravzaprav nekoliko manjša različica kaskadnega šopka. Sestavljen je iz majhnih cvetov, ki tvorijo obliko grozda. Takšen tip poročnega šopka je nedavno nosila tudi nevesta Kate Middleton na svoji poroki s princem Williamom.

[divider]

Šopek kot sestavljen cvet

To je zelo eleganten poročni šopek, ki so si ga včasih lahko privoščili le najbogatejši, saj je tehnika izdelave takšnega šopka izjemno zahtevna. Gre za variacijo okroglega šopka, pri katerem pa so pravi cvetni listi umetelno povezani skupaj in ustvarjajo videz enega samega velikega cveta. Najbolje deluje na intimnih, sofisticiranih porokah.

[divider]

Šopek v snopu

Narejen je iz dolgostebelnih cvetlic in zelenja, povezanih v snop. Nevesta ga nosi čez roko. Takšen šopek je odlična alternativa bolj tradicionalnim tipom šopka, saj je zelo eleganten in se najbolj poda k bolj modernemu stilu poroke.

[divider]

Cvetna krogla

Nekoliko manj poznan tip šopka pri nas, a zelo prikupna varianta, pri kateri so cvetovi povezani v kroglo, ki visi na dekorativnem traku. Vsekakor prava ideja za neveste z drugačnim okusom, ki želijo nekoliko izstopati.

[divider]

Kakršenkoli tip šopka boste izbrale, se prepričajte, da bo tudi vaš cvetličar vedel, česa si želite. Pokažite mu lahko tudi kakšno fotografijo poročnega šopka, ki vam je všeč, da si bo lahko ustvaril boljšo sliko, vendar ne pričakujte popolnoma enakega izdelka. Navsezadnje, pustite se presenetiti in dovolite cvetličarju tudi malo umetniške svobode – tako bo vaš poročni šopek res unikaten.

2 thoughts on “Osnovni tipi poročnih šopkov”

Comments are closed.