Vaša poročna obleka: izberite slog, ki vam najbolj pristaja

poročne obleke na obešalnikih

Verjetno se zavedate, da en tip obleke eni bolj pristaja kot drugi. Kljub temu se prav za vsako postavo najde obleka, ki se vam bo prelepo prilegala in v kateri se boste tudi počutile najbolje. Preglejte spodnji seznam osnovnih silhuet za poročne obleke in ugotovite, kateri slog je pravi za vas in za vašo postavo, še preden se boste podale v lov za vašo poročno obleko.

»Peščena ura«

Imate veliko oprsje, močne boke in vitek pas – torej obline na pravih mestih.

Poročna obleka, ki vam bo pristajala je vsekakor Princes ali A-linija obleke, saj bo poudarila vašo postavo. Lahko preizkusite tudi kaj bolj drznega, kot je na primer oprijeta obleka, ki je na koncu plapolajoča, kot v stilu morske deklice. Izogibajte pa se plesnemu slogu obleke – to je obleka z normalnim pasom in široko krinolino, in pa Empir slogu, saj ste v njiju lahko videti neproporcionalno.

»Kratek pas«

Vaše telo je normalno proporcionalno, le da je od reber do bokov le majhna razdalja.

Princes slog je pravi za vas – oprijet životec in krilo, ki se počasi širi navzdol. Takšna obleka elegantno podaljša vašo postavo; če so vam všeč vaša ramena, pomerite tudi takšno s širokimi ali ozkimi naramnicami. Obleka z nekoliko spuščenim pasom lahko prav tako optično podaljša vaš trup. Nikakor ne oblecite oprijete obleke I-linije, ki bo vaš kratek pas naredila bolj očiten.

»Močan pas«

Enako kot zgoraj, le da imate neizrazit pas, kar pomeni, da imate od ramen do bokov ravno linijo.

Obleka v slogu Empirja bo premaknila poudarek iz pasu na celoten trup, ki bo posledično videti dolg in vitek. Princes obleka ali obleka s spuščenim, poudarjenim pasom bo pozornost usmerila v sredinski del trupa.

»Polna postava«

To je postava, ki je nekoliko bolj čutna, imate polne prsi, malo trebuščka, okrogle boke in zadnjico.

Plesni slog obleke bo veliko prikril, kar želite skriti, in A-linija obleke se odlično poda vsaki bodoči nevesti. V oprijeti obleki pa boste lahko videti močnejše, kot v resnici ste. Izogibajte se tudi tankim naramnicam.

»Hruškica«

Tako kot sadje, zgoraj ste drobni, spodaj pa zaobljeni.

Obleka s poudarjenim pasom ali plesna obleka brez naramnic bo zakrila spodnji del in prestavila poudarek na vašo zgornjo polovico. Empir obleka bo objela vaš droben del telesa in zakrila spodnji del. Oprijeta obleka vam, če povemo po resnici, ne bo naredila usluge. Slog morske deklice bo prav tako preveč dodatno poudaril vaš spodnji predel.

»Suhica«

Ne glede na to ali ste majhne ali visoke postave, na vaših kosteh ni veliko mesa.

Izžarevate neke vrste plesno lepotico, prav zato se boste v plesni obleki prelevili v pravljično kraljično. Za vas bi bila izvrstna tudi oprijeta poročna obleka. Čeprav vam bo večina poročnih oblek dobro pristajala, se kljub vsemu izogibajte oblekam s širokimi naramnicami, naramnicami, ki so spuščene na ramena ali V-izrezu, v primeru, da so vaše ključne kosti preveč izrazite.

»Majcena«

Verjetno niste ravno znana odbojkašica, ker ste, no, majcene postave.

Najbolje je, če se boste držale načela preprostosti. Če se boste oblekle v veliko in bogato izdelano obleko, bo lahko videti, da obleka nosi vas in ne vi nje. Z oprijeto poročno obleko ali takšno v A-liniji pa bosta dober par. Kot rečeno, pa se torej izogibajte velikim plesnim k rojem, ki bodo popolnoma preplavili vašo postavo.

Zapomnite si: čeprav se bo morda vaša teža spremenila v času od začetnega do končnega pomerjanja poročne obleke, bo kljub vsemu struktura vašega telesa ostala enaka. Zato, tudi če nameravate shujšati za kakšen kilogram, izberite takšen tip obleke, ki se vam izvrstno poda že sedaj.